« terug naar vorige pagina

No Show

Het komt helaas steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts of praktijkmedewerkers verschijnen. Met ingang van 1 mei 2024 gaan wij daarom, op advies van de LHV ( Landelijke Huisartsen Vereniging), een ” no show” tarief invoeren.

Waarom een ” no show” tarief?

Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur. In die tijd die bij uw huisarts, praktijkverpleegkundige of assistente voor u gereserveerd stond had er ook iemand anders geholpen kunnen worden. De praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden? U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd telefonisch of per mail af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?

Meldt dit dan graag zo ver mogelijk van te voren telefonisch, per mail of aan de balie bij de assistente. De afspraak wordt uit onze agenda verwijderd. Wij kunnen dan een andere patiënt helpen en U kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk geen no- show tarief berekend.

De hoogte van het no show tarief

Het no- show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt. Het tarief is 35,91 euro per afspraak. Hier vallen ook de consulten bij de assistente en praktijkverpleegkundige onder.

Hoe werkt het?

U ontvangt de rekening met het te betalen bedrag per post thuis. Indien de rekening voor een volgende afspraak nog niet betaald is, dient u het bedrag contant aan de praktijkbalie af te rekenen, voordat de afspraak door kan gaan. Dit kan alleen contant.

LET OP: Uw zorgverzekeraar vergoedt de no show factuur niet!